Friday, February 03, 2012

Awal Februari

Ketika tulisan ini ditulis, sedang berkumandang di radio lagu yang menjentik kenangan di lapangan fikir saya- Kau Ilhamku (Man Bai)! Ah, benar-benar membuai perasaan. Dan hari ini, genaplah 18 tahun pemergian abah ke negeri abadi. Tidak ada apa yang saya harap, moga abah beroleh bahagia. Selagi nadi terus berdenyut, selagi itu saya mampu menitipkan doa buat abah; moga Allah ampunkan semua dosa abah dan menjanjikan syurga buat dia, abah yang hanya dipinjam untuk sementara!

Hari ini juga, keputusan peperiksaan untuk semester lepas sudah keluar. Alhamdulillah. keputusan terbaik yang saya pernah peroleh setakat ini. Saya bersyukur sangat-sangat! Allah, hanya Kau yang tahu apa yang terbaik untuk hamba-Mu, termasuk aku! Gembira. Hanya tinggal tiga sem berbaki yang saya harap akan dapat lebih baik. Buat adik-adik yang baru tamat semester satu, tahniah untuk keputusan yang baik. Debaran sudah berakhir! Jangan lupa, perjalanan kalian masih jauh. Ada yang sms saya beritahu keputusan, tahniah. Permulaan yang baik. Teruskan perjuangan! Ramai juga adik-adik sem 1 yang sms dan telefon saya beritahu keputusan, boleh tahan gempak. Seronok saya bila dengar ramai yang dapat keputusan bagus. Tahniah sekali lagi. Moga terus jadi yang terbaik!

Esok saya akan ke Taman Negara, Rompin. Mungkin satu pengalaman baharu buat saya dan mungkin juga hadiah untuk keputusan yang baik ini. Alhamdulillah. Terima kasih buat acik. Minggu lepas acik ajak, pergi bersama keluarganya. Saya terima pelawaan itu dan esok saya akan bertolak ke sana. Doakan moga semuanya baik. Ya, semuanya baik! Banyak sebenarnya yang mahu saya coretkan. Nanti pulang dari Taman Negara, saya akan kongsi banyak cerita. Ya, terima kasih untuk pembaca setia. Moga semuanya baik-baik! Terima kasih.

3 comments:

 1. tahniah!

  * al-fatihah untuk arwah abah
  * sy menunggu cerita taman negara pula
  * suka membaca blog anda!

  ReplyDelete
 2. terima kasih sudi folo blog aku. baru folo sini.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails